Gå til hovedinnhold Gå til søk
Våpenskjold
Sentralbord 70 24 65 00
Send e-post

Uten navn [2] 

Hopp over navigasjonskoblingerNyheiter > Kommuneleiinga Gå til hovedinnhold
Temaelement 
View Part 

TV-aksjonen søndag 21. oktober 2012 - Stå opp mot urett

¤EPII_TITLE¤ Inntektene frå TV-aksjonen NRK  går til Amnesty Internationals menneskerettigheitsarbeid.
"Retten til å mene, tro og si hva man vil er universell, men i mange land straffes det fremdeles hardt å heve stemmen mot makthaverne. Årets TV-aksjon NRK heter derfor "Stå opp mot urett", og retter fokus mot å hjelpe modige mennesker som blir kneblet, forfulgt og fengslet for hva de sier, hvem de er eller kva de står for. Amnesty International er verdens største menneskerettighetsorganisasjon og har bidratt til å løslate flere enn 50.000 samvittighetsfanger, til å hindre tortur, stanse henrettelser og gi beskyttelse til aktivister i fare.

Amnesty vil bruke inntektene til å intensivere arbeidet med å etterforske og dokumentere overgrep, undervise i menneskerettigheter, fremme rettighetene til kvinner og minoriteter, jobbe for å få løslatt ulovlig fengslede og stille overgriperne til ansvar. Geogratiske områder som er i fokus er blant annet Russland og Øst-Europa, Midtøsten og Nord-Afrika samt Kina og Nigeria.

Verdens største innsamlingsaksjon

TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkningen. Hvert år organiserer til sammen 7.000 personer over hele landet innsamlingen i sin kommune og sørger for at 100.000 bøssebærere banker på 2,2 millioner dører i løpet av to timer en søndag i oktober."

Les mer om TV-sksjonen på www.blimed.no
Info 
Heidi Heggem 01.10.2012 Tips ein venn om denne sia Tips ein venn Registrer ei elektronisk tilbakemelding Tilbakemelding Skriv ut denne sida Skriv ut
Kategoristruktur 
Hopp over navigasjonskoblinger.
Rediger 
Uten navn [4]